T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

6 Mart Atatürk'ün Antalya'ya Gelişini Coşku ile Kutladık

Okul Müdürümüz Ersümer Eren'in günün anlam önemi hakkındaki konuşmaları



Değerli Öğretmenlerim ve sevgili gençler,

Bu gün 6 Mart ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün Antalya’ya gelişinin 94. Yılı…

Büyük Önderin, 6 Mart 1930 yılında dünyanın en güzel şehrine gelişinin yıldönümünü gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Kurtuluş mücadelesinden sonra şehirlerimizi ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk, Antalya geldiğinde gördüğü güzelliklere hayran kalmış ve  ‘’Hiç şüphesiz ki Antalya, Dünyanın en güzel yeridir ’’ demiştir.

   Hayatımızda büyük yer tutan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, laik, demokratik ve hukuk devletinin mimarı Mustafa Kemal Atatürk , Antalya’nın tarihi ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin turizm başkenti olacağını 1930 lu yıllarda görerek ileri görüşlülüğünü bir kez daha  kanıtlamıştır..

 Atatürk’ün yaptığı devrimler ve ilkeler gerek Türkiye Cumhuriyeti devleti için, gerekse dünya barışı için bugün ne kadar önemli, anlamlı ve geçerlidir.

  Yurtta barış, dünyada barış ilkesi ile hem Türkiye Cumhuriyeti devletine hem de dünya ülkelerine yol göstermiş ve liderlik yapmıştır.

Atatürk, fikri hür, irfanı hür nesiler yetiştirmek görevini öğretmenlere, Türkiye Cumhuriyetini korumak ve daha da ileriye götürmek görevini siz gençlere bırakmıştır.

Atatürk ilke ve devrimleri ışığında kendini yetiştiren gençler, Ülkemizin dünyaya açılan vitrini olan Antalya’mızı daha da geliştirmek, güzelleştirmek, dünya kentleri arasında ilk sıraya çıkarmak ve gelecek nesillere daha da güzel bir Antalya bırakmak için çalışmaya devam edecektir.

 Cumhuriyet’in bekçileri olarak, bu güzel şehirde Atatürk’ün bize verdiği manevi güç sayesinde Ülkemizi korumak ve geliştirmek için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz.

Bizler; bugün de, yarın da siz gençlerin Atatürk’ün açtığı yoldan sapmayacağına yürekten inanıyoruz.

Saygılarımla..

06-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 10:31 - Görüntülenme: 33
  Beğen | 0  kişi beğendi